sábado, 30 de diciembre de 2017

Nova publicació: Las minas de Fígols. Una historia de la revolución social

Es compleixen vuitanta-sis anys de la proclamació del Comunisme Llibertari a Fígols un 18 de gener de 1932 i les memòries de Pedro Peralta són un dels pocs testimonis escrits que tenim sobre aquests fets. Amb vuit anys va ser testimoni dels esdeveniments i en les seves pròpies carns va viure la repressió posterior.
Pedro Peralta García va néixer l'any 1923 a Sant Corneli (Cercs - Mines de Fígols) i va morir l'any 2014 a Perpinyà.


Aquestes memòries, les escriu Pedro a Rivesaltes, al març de 2002 i són publicades per primera vegada en format de fulletó al 2004 per nosaltres. 

Estan estructurades en dues parts. A la primera part, Pedro es dedica especialment a situar i explicar els Successos de Fígols, primera localitat peninsular en la qual es proclama el Comunisme Llibertari. 

A la segona part ens explica els nou anys de franquisme que va viure Pedro Peralta a Fígols i de com s'organitza la resistència a la dictadura en aquests primers i cruents anys.

És un testimoni excepcional i de primer ordre d'aquests dos fets històrics rellevants a les comarques de Berguedà poc tractats per la historiografia.Data de publicació 18 de gener de 2018

El preu del llibre de 96 pàgines és de 6 euros (+ 1 euro per despeses d'enviament)


Informació i comandes: centrefedericamontseny@hotmail.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario